Menu

Værktøjer til daglig brug

Mange virksomheder ønsker at have alt dokumentationsbehandling samlet et sted. Det overordnede udvalg på markedet af software, som kan håndtere dette behov, er forholdsvis begrænset, hvorfor mange vælger Microsoft Office pakken. Denne giver både mulighed for behandling af dokumenter i Word, hvor det er muligt at skabe sine egne skaOffice-Logos-for-Banner2beloner til den type dokumenter man hyppigst benytter i organisationen. Regnearksløsninger foretages i Excel, hvor det for den garvede bruger er muligt at programmere værktøjet til automatisk at udføre bestemte kalkulationer, ud fra foruddefinerede kriterier, der ikke blot findes i en enkelt fil men mellem de forskellige ark. Det er desuden muligt at linke forskellige filer til at kommunikere med hinanden.

Alt hvad der har med præsentationer at gøre kan håndteres i PowerPoint. Det er alt lige fra præsentationer til intern brug, diasshows, videopræsentationer og meget mere.

Disse tre enheder er sammen med Outlook en del af den standardpakke som Microsoft sælger. Derudover kan der tilkøbes Access, eller denne sælges også individuelt, såfremt man ikke ønsker at inkludere de andre enheder i det software ens virksomhed benytter.

IBM udviklede sin egen version i form af Lotus Symphony tilbage i 2007, men de løsninger, deres software kunne tilbyde, mindede alt for meget om de funktioner, som allerede var tilgængelige i Office pakken, hvorfor det aldrig blev nogen kommerciel succes. Blot 5 år senere kom sidste version på gaden, hvorefter Symphony ophørte til fordel for Apache OpenOffice, som fundamentalt er en overbygning af Symphony og OpenOffice.org. IBM benyttede i mange år selv MS Office, men på grund af de mange licenser som kostede organisationen en formue, anbefalede firmaet i 2008, efter lanceringen af Lotus Symphony, deres ansatte at benytte deres egen udviklede software, således at de indkøbte MS licenser kunne returneres.

Google kunne i år fejre 10 års jubilæum for udgivelsen af Google Docs, Google Sheets og Google Slides, der i bund og grund minder meget om Word, Excel og PowerPoint, men som til forskel er webbaseret, og tillader flere brugere at arbejde i de samme filer samtidigt. Filerne bliver automatisk gemt i Google Drive, men det er også muligt at downloade disse, således at man altid har mulighed for at tilgå en tidligere version. Disse værktøjer har fået meget ros af brugerne, da de er utroligt brugervenlige og forholdsvis simple, og at de med jævne mellemrum er blevet opdateret. Værktøjet er naturligvis oprettet med det formål at brugerne anvender det i Chrome, Google egen webbrowser, men det er også kompatibelt med iOS og Android telefoner.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin