Menu

Få hjælp til at redde dine filer

Inden for få år er vores personlige computer blevet stedet, hvor vi lagrer alle vores vigtige ting. Til dagligt tænker vi ikke alle over, at det hele kan forsvinde på få sekunder. Dog er der nogle, som husker at lave backups jævnligt og derfor kan genfinde gemte billeder og filer lynhurtigt. Er uheldet ude, er der dog stadig hjælp at hente fra en professionel kant.

Du har måske endnu ikke selv stået i situationen, men har hørt fra grædende venner og kolleger, der har mistet vigtige filer, billeder og videoer, fordi computeren brød sammen. Virkeligheden er dog, at det kan ske for os alle. Tænk blot, hvor hurtigt lynet kan slå ned, hvor hurtigt du kan spilde et glas vand over tastaturet, eller hvor hurtigt du kan komme til at trykke på delete – ved en fejl.

Eksperter har dygtiggjort sig i at gendanne mistede filer. En virksomhed som Ibas tilbyder en service, hvor deres eksperter hurtigst muligt vil forsøge at gendanne slettede filer på din Mac. Du kan få hjælp til at gendanne filer på Mac her.

Derudover forhandler de også Ontrack EasyRecovery. Dette er en populær prøv-selv data gendannelse af software til Mac, der kan anvendes i hjemmet til at gendanne tabte filer. Har du således filer, der er blevet beskadiget eller slettet fra din computer, er Ontrack EasyRecovery muligvis den helt rette løsning. Med denne software kan du nemt gendanne dine filer på Mac-computeren.

Foruden at kunne gendanne tabt data har denne software også en unik funktion, der beskytter lagret data på harddisken eller SSD’en. Dette sker via en overvågningsfunktion, der er med til at forhindre nedbrud og tab af data.

Ontrack EasyRecovery fås i tre forskellige modeller til gendannelse af data på Mac, henholdsvis Ontrack EasyRecovery 11 Home til private ejere, Ontrack EasyRecovery 11 Professional til virksomheder og Ontrack EasyRecovery 11 Enterprise, der ud over en masse andre funktioner både understøtter rekonstruktion af hardware og software.

Backup på vigtige filer og dokumenter må ikke undervurderes. Vi gemmer meget på vores computere, og dette gøres både nemt og enkelt, men selvom det virker sikkert, kan der altid gå noget galt. Backups kan både udføres via online sider såsom Dropbox, hvor man kan gemme billeder og filer fra sin computer, eller på eksterne harddisk, der både er handy og har en del plads.

Gendan dine slettede mails

email

via Ontrack PowerControls, hvis dine e-mail-mapper f.eks. bliver slettet ved en fejl. Hvis din Exchange-server bryder sammen, kan du via Ontrack PowerControls gendanne data fra sidste backup. Derfor er det vigtigt at huske at lave backup jævnligt, da det indebærer, at så lidt data som muligt går tabt, hvis serveren bryder sammen.
Ontrack PowerControls er et næsten uundværligt værktøj for virksomheder, der administrerer hundredvis eller måske tusindvis af mailbokse. Dette program tillader at søge i alle mailbokse i et arkiv og kan bl.a. rekonstruere komplette mailbokse, mapper eller individuelle meddelelser, vedhæftede filer, kontakter og endnu mere. Du kan gendanne præcist efter søgeparametre, så du undgår at skulle gendanne en masse dyre og tidskrævende sikkerhedskopier.

Ideen bag Ontrack PowerControls er, at virksomheder kan spare masser af kostbar tid og penge ved nemt og enkelt at kunne finde de forsvundne mails eller mapper i virksomhedens store mailbokssystem. Systemet hjælper også med at minimere behovet for automatisk at arkivere allerede slettede filer, og der er derfor mere fokus på at gemme og hurtigt at finde vigtige mails og filer.

Gendannelse og rekonstruktion forbinder vi automatisk med en længere bøvlet opgave med mange ærgrelser. Ontrack PowerControls er netop designet til at forhindre dette. Virksomheder er afhængige af, at de enkelte systemer fungerer, og man har sjældent tid til at bruge kostbar tid på at finde gamle filer, der er forsvundet. Derfor er Ontrack PowerControls et unikt og uundværligt værktøj til virksomheder, der ønsker at være effektive og få en nem adgang til data, selv hvis teknikken svigter.

Hvornår har du sidst modtaget et brev?

De færreste af os forstår egentlig, hvor vores data forvinder hen, når vi ”gemmer” dem. I gamle dage havde man alle de vigtige dokumenter, familiefotos og breve i papirform. Nu gælder det elektroniske billeder og dokumenter, mens skriftlig kontakt mellem personer foregår via chatenheder over internettet, e-mails eller sms. Men dengang var vores vigtige dokumenter heller ikke helt sikrede. De kunne blive udsat for brand, blive stjålet, være udsat for en vandskade eller simpelthen blive væk.

Disse situationer er egentlig ikke så langt fra dagens virkelighed. Computere med vigtig data kan nemt blive ødelagt ved vandskader, lynnedslag eller hærværk. I dag bliver der dog talt meget om backup, og ifølge Ibas, der har specialiseret sig i rekonstruktion af data siden 70’erne, kan man ikke lave for mange backups. De seneste år er der imidlertid kommet nye måder, hvorpå man kan gemme data. Lad os blot nævne Cloud. Men dette er ikke nok, da der bag hver sådan funktion sidder mennesker, og al den information gemmes på en harddisk et andet sted, der som nævnt kan ødelægges på flere måder. I denne video reddes data ud af ødelagte harddiske.

I nogle tilfælde er harddisken, hvor dataene er gemt, desværre blevet så ødelagt, at det er umuligt, selv for eksperterne hos Ibas, at rekonstruere de vigtige filer.

At miste vigtige filer kan skabe en masse frustration, og derfor hjælper man kun sig selv ved at lave backups, både på eksterne harddisk og på eksterne sider, hvor man altid har adgang til sine data. Det kan varmt anbefales at lave en backup regelmæssigt af vigtige arbejdsfiler, familiebilleder og andre vigtige dokumentet. Oplever du at miste filer på din computer eller et andet medie, så forsøg ikke selv at lave nogle hovsa-løsninger, da det kan gøre større skade end gavn. Forsøg i stedet at kontakte specialisterne øjeblikkeligt. Et andet tip er, at du altid skal lade være med at bruge det pågældende medie, så snart filer er blevet slettet. Du risikerer at overskrive de vigtige data, så de ikke kan gendannes af specialisterne.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin